[...] rozlewały się na patelni. Smażymy placki porcjami z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej(30 sekund z każdej strony), świetnie sprawdza się ta do naleśników. Do smażenia możemy użyć odrobiny masła klarowanego lub oleju. Mus: do rondelka dodajemy masło i miód, czekamy aż miód się rozpuści, następnie dodajemy podzielone na cząstki [...]
Dodam jeszcze że: używam otrębów żytnich ( tam są pszenne bo w ten dzień akurat taki mi tylko zostały) do smażenia używam oleju koksowego a jak się skończy to oliwy z oliwek warzywa w tym okresie to najczęściej: ogórek kiszony, pomidor, brokuł, marchewka smażę bez panierki pije dużo wody Zmieniony przez - emeryta w dniu 2015-12-06 17:11:27
[...] dla mnie to jest totalna masakra ja tego nie jestem w stanie zjeść tak mi to nie smakuje więc odpada :/ Co do zapotrzebowania to chyba obliczyłem wszystko . Dalej... co do smażenia no to raczej ciężko schabowego nie usmażyć ;p. Posiłek przed treningowy pisząc to co napisałem miałem na myśli posiłek taki w drodze do siłki więc tu raczej ciężko [...]
a czy ja pisalem o smazeniu tu jest cytat z reklamy mct firmy PVL "Powinien być stosowany razem z jedzeniem. Dodaj 1 łyżkę (15ml) do swojego napoju białkowego lub polej sałatkę; możesz używać do gotowania (nie do smażenia!) - sposobów jest wiele!" jak mam to rozumiec??
[...] uważać. Bo po przekroczeniu pewnej temperatury z masła wydziela się pełno trujących i szkodliwych związków chemicznych. To samo z oliwą, im lepsza oliwa, tym gorsza do smażenia, to są podstawy chemii :D Uczysz się o tym, już w 3 klasie gimnazjum, a potem powtórka w technikum/liceum. Masło, jako takie jest zdrowe, jest tutaj nawet na forum [...]
no wlaśnie zawsze mam problem z dobraniem czegoś dobrego do smażenia , ale myślę , że najlepiej bd na smalcu, więc rzepakowy zamieniamy na smalec. Jeśli chodzi o masło, zawsze patrzę ilu procentowe jest i czy jest to masło ( powyżej 80%) , czy nie
[...] 2 jajka 100 g mąki orkiszowej 2 łyżki erytrytytolu Smażę na maśle klarowanym Jako nadzienie 200g twarogu 150g skyr piatnica W całości około B120gW130gT40g kcal 1250 . Zależy ile tłuszczu do smażenia użyjecie i jakiego mleka . /SFD/2019/11/23/5be6d1242882437492c92690104ade40.jpg Zmieniony przez - carbon2222 w dniu 2019-11-23 18:18:29
[...] kilka pytan odnośnie odżywiania: 1.Jakie masło do smarowania pieczywa?Np osełkowe góskie?Ma tłuszcze wyłącznie mleczne. Bo rozumiem, że margaryna typu delma odpada. 2. CO do smażenia np. jajecznicy? 3.Czy pieczywo Wasa żytnie na zakwasie to dobry wybór? 4. Czy takie siemię lniane jak poniżej na foto można dodać np. do ryżu/kaszy? 5.Jestem na [...]
[...] banany, nie suszone - rodzynki to praktycznie sam cukier. I do dziennika żywieniowego wrzucaj produkty przed obróbką - nie jajecznicę, tylko jajka plus tłuszcz użyty do smażenia, mięso ważymy przed ugotowaniem, czyli mięso z piersi kurczaka - ważone na surowo. I może tak być, że jak będziesz miał normalną ilość białka, masa ruszy na niższych [...]
[...] Narazie nie oblicze b,w,t ponieważ głupio to zabrzmi ale nie mam wagi :) ale to raczje nie problem. To teraz kilka pytań, ostrzegam pytanie nie muszą byc mądre :) Do smażenia używać tylko oliwy z oliwek, np. jajecznica na oliwie czy na masełku? mozesz i na tym i na tym, ja robie na masle/smalcu, tylko pilnuj proporcji kwasow tluszczowych [...]
[...] jabłka kupuje małe i mają w okolicy 100g warzywa to ponoć nie robi czy się zje 100g czy 150g, ale ja się nie znam olej to z kieliszka bezpośrednio do mordy trochę oliwy do smażenia dodaje, ale ponoć lepszy rzepakowy migdałów to sobie licze 10 sztuk i to gdzieś tak wychodzi 10g i do mordy bezpośrednio jajka smażone a ty chciałbyś żebym potrawy [...]
Czy mogę je usmażyć na oliwie z oliwek, albo na oleju z pestek winogron, lub oleju rzepakowym? Myślałem, żeby patelnie tylko lekko przetrzeć, a nie wlewać większej ilości oleju, bo na suchej patelni to raczej nie usmażę. Nigdy nie robiłem racuchów i nie wiem co wybrać do smażenia...
spoko, rob mase ale z sensem jak zobaczysz ,ze latwo lapiesz tluszcz pozmieniaj cos w diecie - to ona tu bedzie najwazniejsza jablczan, bialeczko , do tego mozesz dokupic cos na regeneracje jakies zma , dodac aminy jak chcesz, witaminy i mineraly, omege-3 , oliwe z oliwek do diety, ew.cos z tluszczy, np. olej mct, pam do smazenia itp co do mleka, [...]